Oktatás

Oktatás

Régóta vágytok kisbabára, nincs veletek semmi baj, mégsem sikerült végre pozitívat tesztelni?

Szeretnéd gyógyszer- és vegyszermentes megoldással, biztonságosan elkerülni a fogamzást?

Vannak kérdéseid a női egészséggel kapcsolatban, de nem tudod, kinek tehetnéd fel őket?

Egészségügyi problémá(i)d, félelmeid vannak, és jó lenne végre figyelmes és szakértő segítséggel tisztázni bizonytalanságaidat a női egészséggel kapcsolatban?

Meggyőződésed miatt vagy más okból nem szeretnél hormonális fogamzásgátlást, vagy abortikumokat alkalmazni?

Van megoldás!

A Billings Ovulációs Módszer® megfelelő használat mellett garantáltan hatékony,  test-, párkapcsolat- és környezetbarát módszer, mely segít, hogy boldog és teljes életet élhess azzal, akit szeretsz. Úgy, ahogy nektek jó. Biztonságosan.

A termékenység- és egészségtudat, a családtervezés és az intimitás olyan bizalmas légkört kívánnak, melyek megteremtéséhez nem elég egy döntés, valódi, 100%-os figyelemre van szükség. Ezért konzultációink minden esetben négy-, illetve – párok esetén – hatszemközt zajlanak, és teljesen személyre szabott módon kínálják a számotokra legoptimálisabb megoldásokat.

Oktatás hossza, tartalma

A női test különleges hangszer, melyet nem lehet csak használni, ki kell ismerni és szeretni kell. Ennek érdekében az oktatás a 90-120 perces bevezető előadással kezdődik, majd legalább három hónapon át tartó konzultációsorozattal folytatódik.

Fontos számunkra, hogy minden felmerülő kérdésetekre teljes körű és mindkettőtök számára kielégítő válaszokkal szolgáljunk, hozzájárulva ezzel egészségtudatos szemléletetek kialakulásához.

Milyen témákat ismersz meg a konzultációk során?

 • Hogyan működik a reproduktív szervrendszered?
 • Mi a méhnyak és méhnyaknyák szerepe a termékenységünkben?
 • Hogyan irányítják a női hormonok a ciklust?
 • Milyen hormonális változások állnak az egyes ciklusképváltozások mögött?
 • Hogyan tudod felismerni saját, egyedi termékeny és terméketlen ciklusmintázataidat?
 • A táblázatvezetés alapjai.
 • A tanfolyam után hogyan tudod hosszú távon, oktató nélkül is értelmezni a tested által adott jeleket?
 • A Billings Ovulációs Módszer 4 szabálya, mely bármely életszakaszban és élethelyzetben változatlanul használható babatervezésre, fogamzás elkerülésére, vagy a női egészség nyomon követésére.

A honlapon szereplő információk a Billings Ovulációs Módszer®-ről tájékoztató jellegűek. A módszer elsajátításához és a biztonságos használathoz elengedhetetlen egy képzett oktató által tartott, személyre szabott tanfolyam és a személyes konzultációkon való részvétel.

Az érzelmi, fizikai biztonságotok minden esetben kiemelten fontos számunkra, ezért a konzultációkon elhangzott információkat bizalmasan és diszkréten kezeljük, azokat harmadik félnek nem adjuk tovább, és a mindenkori szigorú adatvédelmi szabályok szerint járunk el, melyekről itt tudtok tájékozódni.

Az oktatás díjazása minden esetben a választott oktatóval személyesen, a körülményeitek megismerésének függvényében, egyedileg kerül megállapításra.

Várjuk hívásodat az ország teljes területén!

Milyen képzettséggel rendelkeznek oktatóink?

Oktatóink egészségügyi szakemberek (orvosok, védőnők, szülésznők) és a gyógyszer- és hormonmentes, tudatos családtervezés mellett kiálló más szakemberek, akik a legmagasabb szintű Billings Ovulációs Módszer® képzést végezték el és mindenkor aktívan támogatják egymást. Női oktatóink maguk is a módszer használói, így saját tapasztalataikat is felhasználják munkájuk során.

Egy csapat vagyunk, akiknek célja, hogy minden nő, minden pár együtt, biztonságban és szeretetben élje meg az élet és a szexualitás csodáját. 

Oktatóink rendszeresen vesznek részt szakmai továbbképzéseken és orvosi felügyelettel végzik tevékenységüket, melyet háromévenként nemzetközi szakmai vizsgával erősítenek meg.

Mi történik, ha jelentkezem az oktatásra?

Oktatásainkat személyre szabott módon, kérdéseidet és lehetőségeidet szem előtt tartva valósítjuk meg. Ennek érdekében:

 1. Válassz oktatót és vedd fel vele a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken.
 2. Egyeztetést követően – díjszabás, helyszín, kapcsolattartás módja – sor kerül az első, 90-120 perces konzultációra.
 3. Ha párkapcsolatban élsz, a mélyebb megértés és a széles körű tájékozódás érdekében hozd magaddal őt is! Így együtt érthetitek meg a módszer működését és a kezdeti 2-4 hetes önmegtartóztatás miértjét.

A bevezető oktatáson az oktatód átad/eljuttat hozzád egy kezdőcsomagot, mely tartalmazza a tanfolyamhoz szükséges összes anyagot. Megismered a ciklus fázisait, a BOM alapját képező termékenységi jeleket és a megfigyelés módját. Megtanulod a táblázatvezetést és a négy egyszerű szabályt, melyeket egészséged és biztonságod érdekében bármilyen élethelyzetben használhatsz. Akár a fogamzás, akár a várandósság elkerülése a célod, oktatód részletesen ismerteti veled a teendőket, majd rögzítitek a következő találkozók időpontját.

Az első találkozót további négy-öt konzultáció követi majd, egyenként 30-60 perces időtartamban a 2., a 4., a 8. és 12. hét elteltével.

Oktatód lehetőséget nyújthat a gyakoribb vagy 3 hónapnál hosszabb ideig tartó konzultálásra, ha ez szükséges, vagy ha te igényt tartasz rá. Ennek javadalmazása személyre szabottan, megegyezés szerint történik.