Csoportos tájékoztató

Hiszünk a módszerben, amit oktatunk, így szívesen tartunk általános módszerismertető előadást osztályok, vagy más formális vagy informális közösségek számára (min. 10 fő részvétele esetén).

A tájékoztató előadás nem tartalmazza az oktatás minden elemét, önmagában nem alkalmas a fogamzás elősegítésére vagy elkerülésére, de lehetővé teszi, hogy a hallgatók többet megtudjanak a női test egészséges működéséről és megismerjék a Billings Ovulációs Módszer alapjait.  

  • A ciklus szakaszai,
  • A méhnyaki nyák,
  • A táblázatvezetés,
  • A szabályok alkalmazása,
  • A BOM alkalmazása a természetes családtervezésben és a női reproduktív egészség megfigyelésében,
  • Kérdések megválaszolása.

Az előadás nem ingyenes, díjazása az előadó személyének, az előadás körülményeinek és az útiköltségnek megfelelően, egyedileg kerül megállapításra.

Válassz oktatót!

Bódisné Szedleczky Fanny

Budapest

Bódisné Szedleczky Fanny vagyok, akkreditált Billings oktató. Férjemmel 5 gyermekünket több mint húsz éve neveljük együtt.

Amikor először hallottam a BOM®-ról, hatalmas fordulatot hozott az életünkbe.

A BILLINGS OVULÁCIÓS MÓDSZER® tudományos háttere meggyőzött, érthetősége, letisztult szabályrendszere és nem utolsó sorban élhetősége lenyűgözött. Azonnal váltottunk a korábban alkalmazott szimptothermális módszerről és nem csalódtunk.

Tovább olvasom...

Aki megtanulja, napi pár perc odafigyeléssel és táblázatvezetéssel megbízható pontossággal határozhatja meg minden nap a terméketlenséget vagy a termékenységet és egyszerű szabályai minden élethelyzetben a biztonságot nyújtják. Testünk ismerete, a ciklus követése magabiztosságot ad és jóval korábban felfedezhetőek a rendellenességek és egy esetleges betegség jelei mintha csak az éves szűrővizsgálatokra hagyatkoznánk.

Csak az forgott a fejemben, miért nem ismertem én ezt 20 éven át? Mindenkinek szüksége lenne arra a tudásra, amellyel elkerülhetne egy sor olyan helyzetet, döntést, dilemmát, ami a szexualitásában, az életében problémát okoz! Olyan sok felesleges, hasznavehetetlen dolgot tanul meg az ember, amire soha nem lesz szüksége az életben, de a teste, a biológiai működése, a szexualitása mindenkinek a sajátja bárhová sodorja is az élet.

Ezzel a motivációval lett hivatásom a szexuálpedagógiai prevenció és a személyiség fejlesztés után a Billings Ovulációs Módszer® oktatás. Nagy öröm számomra, hogy kamaszkortól a menopauzáig számtalan fiatalt, nőt, párt, segíthetek önmaga megismerésében, egészsége megóvásában és a hormonmentes családtervezésben.

Legnagyobb élményem amikor a hosszú ideje próbálkozó párok néhány ciklus után boldogan hívnak fel érkező kisbabájuk hírével.

Email cím:

bp.fanny@billings.hu

Telefonszám:

+36 30 9000 331

Facebook

@termekenysegismeret

Némethné Tornai Ildikó

Debrecen

Tornai Ildikó vagyok, akkreditált Billings oktató, 4 gyermek édesanyja.

2017-ben találtunk rá a férjemmel a Billings Ovulációs Módszerre, ami egy teljesen új világot nyitott meg előttünk. Azóta küldetésemnek tekintem, hogy Magyarországon minél szélesebb körben elérhetővé váljon ez a nagyszerű és sokrétűen alkalmazható női tudás.

Tovább olvasom...

Aktív Billings felhasználóként és oktatóként napról-napra szembesülök azzal, hogy milyen pozitív változásokat hoz a saját testünk működésének megismerése.

Szeretem segíteni az egészségtudatosságra törekvő nőket abban, hogy felismerjék a ciklusaik és az általános egészségügyi állapotuk közötti összefüggést. Nagyszerű érzés, amikor a párok elküldik a vágyott pozitív tesztet, vagy évekig alkalmazzák a módszert boldogan és magabiztosan fogamzás elkerülésére. Szívesen kísérek szoptató édesanyákat és változókorban lévő hölgyeket is.

Számomra a Billings módszer tudás, szabadság és életstílus. Öröm és megtiszteltetés, hogy megoszthatom másokkal.

Email cím:

tornai.ildiko@billings.hu

Telefonszám:

+36 70 366 0758

Facebook

@ciklusmentor

Dr. Fodor Ákos

Nyírbátor

Dr. Fodor Ákos vagyok, 2010-ben végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, 2016-ban szereztem belgyógyászati szakképesítést. Jelenleg háziorvosként tevékenykedem Nyírbátorban. Szerzetesi közösségemben ismerkedtem meg a Billings Ovulációs Módszerrel, melyet elsajátítva, segítem terjesztését orvosi körökben is. A BOM-ban amit nagyon szeretek, hogy tudományosan teljesen megalapozott és a női szervezet természetes működését helyezi előtérbe.

Email cím:

fodor.akos@billings.hu

Telefonszám:

Pál Lászlóné Böbe

Hajdúsámson

Pálné Böbe három gyermekes édesanya és feleség vagyok. Debrecenben a II. János Pál intézet Billings oktatójaként, valamint pedagógusként dolgozom. 2017-ben hallottam először a BOM természetes családtervezés módszeréről. Szerencsés egybeeséssel éppen akkor indult online levelező képzés. Mivel nagyon szeretek tanulni és tanítani, elköteleződtem és sikeres vizsgát tettem oktatóként.

Tovább olvasom...

Szeretettel tanítom a hozzám forduló tudatos párokat és fiatalokat! Élethívatásomnak tekintem, hogy minél több fiatalhoz eljuthasson ez az egyszerű, de ugyanakkor teljes tudományos megalapozottságú, termékenységtudatos módszer. Mivel az életem pedagógusként a gyerekek körül forog, sokszor fordulnak hozzám kérdésekkel, melyek a testük változásaival kapcsolatosak. A BOM egy csodálatos eszköz és tudásanyag a kezemben, hogy szeretettel felvilágosítsam őket. A tanítás számomra öröm. Célom örömmel tanítani és gyakorolni a BOM-ot mint életformát.

Email cím:

palne.bobe@billings.hu

Telefonszám:

+36 20 251 3773

Lukács Krisztina Janka

Nyíregyháza

Nagycsaládos édesanya vagyok, 20 éve élünk boldog házasságban a férjemmel. Gyógypedagógusként dolgoztam néhány évig, amíg nem találkoztunk a Billings Módszerrel, amely teljesen megváltoztatta az életünket. Hogy miért? Mert – a legnagyobb meglepetésünkre – rövid időn belül rájöttünk arra, hogy: működik! Érthető, logikus, egyszerű és természetes.

Tovább olvasom...

Ráadásul a termékenységgel és családtervezéssel kapcsolatos összes kérdésünket megválaszolta. Minden félelem, kétely, szorongás eloszlott bennünk,  és visszatért az a mély harmónia és szerelem, amivel közös életünket kezdtük évekkel azelőtt.

A különböző családtervezési módszerek által okozott több évnyi csalódás és testi-lelki mellékhatások után ez a felismerés olyan örömmel töltött el, amit már nem tudtunk magunkban tartani. Elhatároztuk, hogy hirdetni fogjuk mindenhol mindenkinek, mert – bár egy egyszerű ismeretről van szó – a nők, a párok nem tudnak róla és gyakran egyedül maradnak a problémáikkal.

2014 óta vezetjük a Magyarországi Billings Központot. Célunk, hogy minden nő és pár megértse a termékenységet és ezáltal boldog, felszabadult, örömteli életet éljen.

Email cím:

lukacs.krisztina@billings.hu

Telefonszám:

+36 30 422 9889

Lukács László

Nyíregyháza

Gépészmérnök és négygyermekes édesapa vagyok. Feleségemmel, Krisztivel több mint tíz éve oktatjuk és terjesztjük a Billings Módszert. Nagyon fontosnak tartom a férj jelenlétét, hiszen ezt a módszert nem lehet egyedül alkalmazni családtervezésre, a házaspár közös döntéséről van szó.

Tovább olvasom...

Nekünk férfiaknak az a dolgunk, hogy biztonságot jelentsünk életünk párjának és ebbe az is beletartozik, hogy gondoskodunk a testi és lelki szükségleteiről, nem hagyjuk mérgezni különböző hormonkészítményekkel.

Ha a férj megérti a női test működését, a termékenységet, jobban tud figyelni feleségére és elmélyül köztük a párbeszéd és az összhang. Mindez kihat a gyermekekre is, akik így szerető, biztonságos és harmonikus légkörben élhetnek.

Email cím:

lukacs.laszlo@billings.hu

Telefonszám:

Nagy Éva

Nyíregyháza

Email cím:

nagy.eva@billings.hu

Telefonszám:

Szenes István

Pócspetri

Email cím:

szenes.istvan@billings.hu

Telefonszám:

Dr. Harsányiné Dr. Körmendy Mária

Szeged és Budapest

Dr. Körmendy Mária vagyok, 4 gyermek édesanyja.
A Billings-módszert 1979-ben ismertem meg. Külföldről kapott könyvből tanultam meg autodidakta
módon.
1990-ben Brightonban rendezett II. Családok Világkongresszusán egy szekció egyik egész napos
programja arról szólt, hogyan oktatják a Billing-módszert nagyfokú eredményességgel
írástudatlanoknak is világszerte különböző országokban. A módszer egyszerűsége, könnyű
érthetősége teszi ezt lehetővé.csülhetetlen értékét. 

Tovább olvasom...

Ez indított arra, hogy a magyar nőket is megtanítsuk a BOM-ra. E célból hoztuk létre férjemmel, néhai
Dr. Harsányi Gézával 1991-ben a Természetes Családtervezést Segítő Egyesületet. Legelőször
védőnőknek szerveztünk országos képzést. 1992.május 10 – 16-ig Evelyn és John Billings
professzorok személyesen tartották Szegeden az első magyarországi BOM oktatóképzést az
Egészségügyi Minisztérium, a SZOTE Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinikájának és Védőnőképző
Főiskolájának támogatásával. Ezt a képzést további oktató képzések, tudományos ismertetések

követték szakmai körökben, valamint általános és középiskolákban, egyetemisták, felnőttek és a
határon túli magyarok körében. 1998-ban a BOM oktatást jól egészítette ki Gyulay Endre püspök úr
által Szegedre hívott Dr.Hanna Klaus szülész-nőgyógyász professzor (George Washington Egyetem
Washington D.C.) TeenSTAR oktatóképző tanfolyama.
1992-ben Evelyn és John Billings személyesen bízott meg a róluk elnevezett ovulációs módszer
magyarországi oktatási központjának, a WOOMB Hungary létrehozásával és vezetésével. Ez az
oktatási központ az Egyesület keretén belül működött. 2014 óta a Fília Alapítvány működteti. Azóta
szakmai tanácsadóként veszek részt a Magyarországi Billings Központ munkájában.

Email cím:

kormendy.maria@billings.hu

Telefonszám:

+36 30 605 9886

Módra Klára

Szentendre

A szülészetben eltöltött évek alatt kerestem azt a természetes módszert, ami a nők különböző élethelyzetében segítségükre lehet pl.: fogantatás, szoptatás, meddőség okainak feltárása. A Billings Ovulációs Módszerben egy olyan tökéletes biológiai rendszert ismertem meg, amit minden korosztálynak oktatok.

Biológusként lehetőségem van bemutató órákat tartani középiskolásoknak. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok időben felfedezzék saját testük működésének sajátosságát és termékenységük felbecsülhetetlen értékét. 

Email cím:

modra.klara@billings.hu

Telefonszám:

Dr. Surányi-Vadas Tímea

Szentendre

Email cím:

suranyi.timea@billings.hu

Telefonszám:

Czier István

Mezőfény – RO

Email cím:

czier.istva@billings.hu

Telefonszám:

00 40 765210538

Ruszányuk Zsuzsanna

Aknaszlatina – UKR

Két gyönyörű gyermek édesanyja vagyok, 32 éve élünk boldog házasságban a férjemmel. Amióta ismerem a Billings Módszert minden erőmmel azon vagyok, hogy a környezetemben élő fiataloknak, nőknek és házaspároknak eljuttassam és megértessem velük, hogy ez az egyszerű és könnyen megérthető módszer a boldog házasság titka. 

Email cím:

ruszanyuk.zsuzsanna@billings.hu

Telefonszám:

Dr. Kosztka Arnold

Munkács – UKR

Email cím:

kostkarnold@billings.hu

Telefonszám:

00 38 0506512225