Kinek ajánljuk?

Módszerünk teljes körű, biztonságos, gyógyszer- és hormonmentes, tudatos családtervezést és boldog szexuális életet biztosít minden nőnek és párnak életkortól és élethelyzettől függetlenül. Lehetővé teszi, hogy megismerd tested működését, és elősegíti a várva várt fogantatást, vagy a jelenleg nem kívánt várandósság elkerülését, illetve a változókor természetes folyamatának tudatos és egészséges megélését.

Emellett a gondosan vezetett termékenységi táblázat értő szakorvos kezében diagnosztikai jelentőséggel bír, így a felelős és egészségtudatos nő egyik leghasznosabb segítője.

Kinek ajánljuk a Billings Ovulációs Módszert?

Női egészségem megfigyelése a célom

Tovább olvasom

Kisbabát szeretnénk

Tovább olvasom

Természetes módon szeretném elkerülni a fogantatást

Tovább olvasom

Szoptatás, pre-menopauza alatt is tudni szeretném, hogy van-e peteérésem

Tovább olvasom

Női egészség

Női egészségem megfigyelése a célom

Légy a saját termékenységed szakértője!

A Billings Ovulációs Módszer segítségével megismerheted tested egészséges működését és ciklusod természetes velejáróit. Ez pedig nemcsak abban segít, hogy elkerüld vagy elősegítsd a fogamzást, hanem abban is, hogy megtanuld időben felismerni, ha valami nincs rendben.

Ilyen esetekben a gondosan vezetett ciklustáblázat értő szakember kezében diagnosztikai jelentőséggel bír.

(Abnormális vérzés, szokatlan folyás vagy bármely más kellemetlen, fájdalmas, vagy korábban elő nem forduló tünet esetén biztonságod érdekében fordulj nőgyógyászodhoz!)

A BOM további előnye, hogy rendszeres és rendszertelen ciklusokban egyaránt alkalmazható, így az autoimmun betegségek, a pajzsmirigy problémák, az inzulinrezisztencia, a PCOS vagy más megbetegedések sem jelentenek kizáró okot. Sőt, a módszer elősegíti a gyors és pontos diagnózist, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy mielőbb megkezdődjön a gyógyulás.

A Billings Ovulációs Módszer® használata egyszerű és teljesen eszközmentes. Csak négy szabályt kell megismerned és betartanod ahhoz, hogy életedbe korábban soha nem tapasztalt magabiztosság és tudatosság költözzön.

A BOM segítségével

 • megtanulod meghatározni a peteérés idejét, a csúcsnapot és a menstruáció idejét. (A WHO vizsgálata azt bizonyítja, hogy a nők 90%-a erre már az első hónap odafigyelése után képes, így nem kell aggódnod, Te is képes vagy rá!)
 • teljesen hormonmentes és környezetbarát módon segítheted elő vagy kerülheted el a fogamzást.
 • kiteljesedik önismereted és női magabiztosságod. Visszanyered a kontrollt életed felett, és felszabadultan élheted meg vágyaidat párkapcsolatodban.

Egyszeri befizetés, három hónap tanulás, és egy életre szóló megoldás. Hát nem fantasztikus?

Babát szeretnék

KisBabát szeretnék

Ismerd meg termékenységed kulcsát!

Egyre több párnak kell megküzdenie a várva várt gyermekáldás eléréséért. Felesleges önsanyargatás és szorongás helyett inkább ismerd meg tested működését és a női ciklus rejtelmeit annak érdekében, hogy a kívánt időben és módon érkezzen hozzátok a vágyott kisbabátok.

Egy 2019-ben megjelent ausztrál kutatás szerint a Billings módszert használó, gyermeket tervező párok 75%-a érte el a fogantatást egy éven belül, átlagosan 4,7 hónap alatt, míg mindez a kontrollcsoportban átlagban 15 hónap volt.*

 Ehhez azonban számos feltételnek kell teljesülnie:

 • Szükség van egy egészséges petesejtre és az azt megtermékenyítő egészséges hímivarsejtre
 • Kell megfelelő minőségű nyák, ami életben tartja a hímivarsejtet addig, amíg az eléri a petesejtet.
 • Elengedhetetlen az átjárható petevezeték, amelyen végig tud haladni a hímivarsejt az érett petesejt felé, majd a megtermékenyített petesejt a méh felé.
 • Megfelelő fejlődési fázisban kell lennie a méhnyálkahártyának ahhoz, hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódhasson.

Valójában minden az ideális feltételek meglétén ÉS a tökéletes időzítésen múlik. Épp ezért olyan fontos, hogy a legtermékenyebb napon tudjatok együtt lenni.

A Billings Ovulációs Módszer® táblázata segítségével fel tudjátok ismerni a ciklus termékeny időszakát és termékenységed csúcspontját. A várandósság elérésére vonatkozó szabályok betartása pedig biztosítja a lehető legnagyobb esélyt a fogamzásra.

Az egymásra való odafigyelés, törődés, kommunikáció, a kettőtök közötti  szeretetteljes együttműködés elengedhetetlenül szükséges a Billings Ovulációs Módszer® alkalmazásához. Ezek nemcsak erősítik az összhangot és a  kapcsolatot, hanem  fontos pszichológiai tényezői a sikeres megtermékenyülésnek is.

A BOM módszer megismerése és alkalmazása segít, hogy szerelmespárból mielőbb boldog és teljes családdá válhassatok és együtt megélhessétek a szülőség csodáját.

*https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/14647273.2019.1671613

Természetes fogamzásgátlás

Természetes módon szeretném elkerülni a fogantatást

Élj összhangban a testeddel!

Milyen elvárásaink vannak a jó fogamzásszabályozási módszerrel kapcsolatban?

Először is megbízhatónak kell lennie, ártalmatlannak, azonnal visszafordíthatónak. Fontos, hogy ne csökkentse se a libidót, se a szexuális együttlét élvezetét, és erősítse a közöttetek lévő érzelmi kapcsolatot, harmóniát. Felelősen és tudatosan gondolkodó párok esetében gyakran felmerülnek etikai és ökológiai szempontok is. Emellett elengedhetetlenül fontos, hogy a választott módszer anyagilag hosszú távon is elérhető legyen, és ne terhelje meg túlzottan a költségvetést.

A Billings Ovulációs Módszer minden szempontnak megfelel, hiszen

 • gyógyszer-, hormon- és csomagolásmentes,
 • nem szennyezi a környezetet és
 • nem avatkozik bele feleslegesen a szervezet egészséges működésébe, ugyanakkor
 • egyszeri anyagi ráfordítással egy életen át sikeresen alkalmazható.

A hormon- és gyógyszermentes Billings Ovulációs Módszer minden nőnek ideális választás, hiszen kutatások igazolják, hogy a Billings Ovulációs Módszer® hatékonysága – a módszer szabályainak betartása mellett – a hormonális tablettákkal azonos, vagy jobb. (>99%)

Nincs mellékhatása, nem okoz visszafordíthatatlan változást a testben és nincs hosszú távú kockázata, mert a módszer 100%-ban természetes, vagyis nem avatkozik bele a test hormonális működésének érzékeny egyensúlyába.

100%-ban környezetbarát, teljesen eszközmentes, megfizethető, hiszen a tanfolyam egyszeri díjának megfizetésén túl nincs további költsége.

Az egymásra való odafigyelés, törődés, kommunikáció, a pár szeretetteljes együttműködése elengedhetetlen a Billings Ovulációs Módszer® alkalmazásához. A módszerrel a gyermekvállalás kérdése olyan közös döntés és megosztott felelősség, mely minden kultúra és vallás számára elfogadható. 

*https://billings.life/en/effectiveness-in-preventing-pregnancy.html

Szoptatás, pre-manopauza

Szoptatás, pre-menopauza alatt is tudni szeretném, hogy van-e peteérésem

Az átmeneti időszakokban is segítünk!

Minden nő különleges, és a menstruációs ciklusa a termékeny és terméketlen időszakaival együtt éppolyan egyedi, mint ő maga. Nem számít, hogy a ciklusod rövid, átlagos vagy hosszú, sőt, az sem, ha ciklusról ciklusra változik, a módszer minden esetben használható. Szoptatás alatt vagy menopauzához közel is ugyanolyan hatékony, így reproduktív életed minden szakaszában alkalmazható.

SZOPTATÁS

 • A táblázatvezetést már szülés után 3-5 héttel elkezdheted, rögtön a gyermekágyas vérzés megszűnése után.
 • A kizárólagos szoptatás alatt a tejtermelést szabályozó prolaktin hormon, valamint az ösztrogén és progeszteron hormonok egymással összefüggő működésének hatására legtöbbször nincs peteérés.

 • De a tejtermelés változásakor (hozzátáplálás, betegség, stressz) az ösztrogén hormon szintje is váltakozik, és el-elindul a tüszőérés folyamata, ami meg-megáll, ha az újabb szoptatás alkalmával ismét több prolaktin hormon képződik a testedben.

 • A méhnyaki nyák megfigyelése pontosan mutatja a peteérés közeledtét és az első ovulációt, ami 11-16 nappal megelőzi a szülést követő első menstruációt.

  A BOM használatával időben felismerheted a termékenység visszatérését, és elkerülheted vagy tervezheted az újabb várandósságot.

  Szoptatás, pre-manopauza

  PRE-MENOPAUZA

  A változókor előtt hormon „huzavona” alakul ki. A ciklusok hossza már bizonytalan, olykor a megszokott időben jelentkezik menstruáció, olykor a vérzés kimarad akár hónapokra is. A peteérés még rendszeres vérzés mellett is olykor elmarad, majd később visszatérhet.

  A pre-menopauza idején a Billings módszer segítségével meg tudod határozni, hogy mikor vagy termékeny és mikor nem, így nem kell lemondanod a szexuális élet örömeiről, miközben egészségedet sem befolyásolod.