A termékenység természetes jele

A fogamzóképesség természetes jele

A Billings Ovulációs Módszer® a fogamzásszabályozás természetes módszere. Segítségével megtanuljuk felismerni a méhnyak által termelt nyákot, amely testünk természetes jelzése a termékeny időszakról.

Reproduktív rendszerünk rendkívül összetett, az általa adott jelzések azonban meglehetősen egyszerűek és segítenek abban, hogy megkülönböztessük ciklusaink termékeny és terméketlen fázisait. A nők tapasztalják, hogy a menstruációs ciklus során különféle váladékok ürülnek a hüvelyből, amelyek más és más érzetet keltenek a hüvelynyílás körül. Ennek oka az, hogy a méhnyak különböző típusú nyákokat termel a változó hormonszintek függvényében. Ha megismerjük ezeket a változásokat, azonosítani tudjuk a fogamzóképes és nem fogamzóképes időszakokat.

A méhnyaki nyák a termékenység legmegbízhatóbb jele. Ezt több mint 50 évnyi tudományos kutatás igazolja.

A Billings Ovulációs Módszernek® számos fontos előnye van a fogamzásszabályozás egyéb módszereivel szemben:

  • A módszer egyedülálló jellegzetessége, hogy alkalmazásával felismerjük mikor vagyunk termékenyek és mikor nem, így bármikor pontosan lehet tudni, hogy egy adott napon történő közösülés eredményezhet-e várandósságot vagy nem. Ennek ismeretében pedig kezünkben van az irányítás attól függően, hogy szeretnénk-e gyermeket vagy nem.
  • Ha úgy döntünk, hogy babát szeretnénk, a módszer segít a várandósság elérésében. A termékeny időszaknak és a termékenység Csúcsnapjának azonosítása lehetővé teszi, a fogamzás optimális idejének felismerését.
  • A módszer segít a reproduktív egészség megőrzésében. Ha megismerjük ciklusunk normális működését és nyákmintázatát, akkor tudni fogjuk, hogy mi az, ami nem normális. Ha rendellenességeket, kóros vérzést vagy szokatlan váladékos ciklusképet tapasztalunk időben kérhetünk orvosi segítséget.